Meerlant Fase 3

Het laatste eiland in Westerdel

Droom jij van een woning aan het water? Een paradijselijke plek waar je 's ochtends gewekt wordt door een betoverend vogelconcert? En waar je ’s avonds geniet van een welverdiend drankje onder de sterrenhemel? Een plek waar je tegelijkertijd op nog geen halfuurtje afstand van onze hoofdstad woont? Dan is dit jouw laatste kans om je woondroom uit te laten komen. Welkom in Meerlant Fase 3: het laatste eiland in het plangebied Westerdel!

locatie

De plek waar jij thuiskomt

Verdeeld over de waterrijke polder tussen Zuid-Scharwoude en Broek op Langedijk vind je diverse wooneilandjes die samen het plan Westerdel vormen. Ieder eiland heeft z’n eigen grootte, sfeer en karakter. Zo ook jouw toekomstige eiland. Gelegen aan open vaarwater biedt deze woonplek je bovendien de unieke kans om je bootje voortaan aan te leggen aan de steiger in je eigen achtertuin.

Als eilandbewoner in Westerdel vind je alle faciliteiten om de hoek. Voor de dagelijkse boodschappen trap je in nog geen vijf minuutjes naar het winkelcentrum Broekerveiling. Gezellig samen uit eten of met vrienden een drankje doen op het terras? In de buurt vind je volop leuke tentjes, zoals Marktzicht Eten & Drinken en De Roode Leeuw.

Een lange wandeling over het strand, fanatiek blowcarten met het hele gezin of juist in alle rust genieten van een wijntje in een strandpaviljoen? Vanuit Westerdel sta je in een mum van tijd met je voeten in het zand. Geef jij de voorkeur aan een dagje winkelplezier? Alkmaar en Heerhugowaard vind je op 15 minuten rijden en binnen 30 minuten sta je midden in Amsterdam.

Pluspunten

  • Open vaarverbinding
  • Omringd door een prachtlandschap
  • Op twintig minuten van de kust en dertig minuten van Amsterdam
  • Scholen, gezondheidscentrum, kinderdagverblijf en allerlei andere dagelijkse voorzieningen dichtbij

Wonen in Meerlant fase 3

Jouw woonplek voor nu én in de toekomst

Meerlant Fase 3 is het slotstuk van het plan Westerdel. Op dit laatste wooneiland vind je straks 6 moderne rijwoningen en 16 vrijstaande woningen, allemaal gelegen aan het water. Daarbij kun je kiezen uit vier verschillende vrijstaande woningtypen, waaronder een aantal levensloopbestendige varianten. Daarmee is Meerlant Fase 3 jouw woonplek voor nu én in de toekomst.

Kikkervisjes vangen in de zomer of de schaatsen onderbinden in de winter. Als bewoner van een eiland geniet je volop van ieder seizoen. Gooi bijvoorbeeld de trossen los voor een dag vaarplezier door het prachtige landschap.

Westerdel is een woonplek voor jong en oud. Je vindt er zelfs een spannend speeleiland speciaal voor kinderen. En midden in de wijk ligt het gezellige meertje de Del met een grote speelvlonder. Zeg nou zelf: dit is toch een droomplek om op te groeien?

Benieuwd hoe de buureilanden eruit zien?

Inmiddels zijn de woningen in Meerlant fase 1 & 2 allemaal verkocht. Hier mochten we kersverse eilandbewoners blij maken met vrijstaande woningen, rijwoningen en twee-onder-één-kap woningen. De woningen van fase 1 zijn al opgeleverd en de bouw van fase 2 is in volle gang. Benieuwd hoe de buureilanden eruit zien? Bekijk hieronder de projectpagina's!

Planning

Swipe horizontaal om de gehele planning te kunnen bekijken.

Jouw laatste kans om je woondroom uit te laten komen

Laat ons weten wat jij wilt

Ben jij benieuwd naar Meerlant Fase 3? We nodigen je van harte uit om mee te denken over de invulling van de woningen. Vul de woonwensenquête in. Op basis van jouw ideeën vullen we het plan verder in. Begin 2024 brengen we je op de hoogte van de resultaten. Zo woon jij straks op jouw droomplek in een woning die je past als een jas.

Het invullen van de enquête werkt als volgt:

Stap 1: Maak een account aan of log in als je al een account hebt
Stap 2: Ga in het account naar 'Mijn Woonwensen'
Stap 3: Doorloop de enquête en sla deze op

Als je de enquête invult word je automatisch op de hoogte gehouden van de verdere voortgang van het project.